Kiröhögték Zelenszkijt

2024. szeptember 26., csütörtök

 Zelenszkijőrültgyőzelmitervétkinevetikazamerikaiak

A The Wall Street Journalnak nyilatkozó amerikaitisztviselőszerint Volodimir Zelenszkij győzelmi terve nem nyűgözte le a Biden-kormányt,mertnemmutatottbeátfogó stratégiát.

AlapáltalmegkérdezetttisztviselőszerintZelenszkij győzelmi tervenemtartalmazottkonkrétstratégiát,hanemcsupánfegyverekbiztosításátésanagyhatótávolságúfegyverek oroszterületellenialkalmazásánakbetiltásátkövetelte,aminem újdonság.Atervmegemlítiapolitikai és gazdaságireformokat, denemadnekikprioritást.

A Biden-kormányzattagjaiaztremélték, hogy Zelenszkijegyolyan konkréttervetterjesztelő,amelystratégiailagmegvalósítható,sikeres, ésamelyetaz amerikai elnökahátralévőnégyhónapban támogatni tud. Ezaztmutatja, hogy valójában sem az ukránok, semaz amerikaiak nem akarnak békét.UgyanisamitmostWashingtontól akarnak, az egykonkrét eszkalációsterv.

ATimes korábbanmár beszámoltarról, hogy Zelenszkij győzelmi tervének egyiksarokkövea nyugatibiztonsági garanciák voltak, amelyekegészena NATO-tagságigterjedtek. Emellettaz ukrán elnöka máremlítetttovábbifegyvereketéstovábbifinanszírozástkövetelt.KonkrétanZelenszkijarraakartakényszeríteni Ukrajnát, hogyhivatalosan iscsatlakozzona NATO-hoz,ésezzelkirobbantjaa harmadik világháborút.

Egyértelmű,hogy az ukrán elnökmindentmegteszazért, hogyEurópátisbelerántsaaháborúba.Fegyvereketkövetel,ésnyugatifegyverekkelakarrakétatámadásokatindítanioroszterületellen,remélve,hogy a NATOháborútindítUkrajnatagságamiatt.

Oroszországmáregyidejealegmagasabbszintekenis azt hangoztatja, hogy egy újabb világháborúnukleárisháborúteredményezne.TegnapPutyin elnökiseztavéleményt hangoztatta.SürgetteOroszországBiztonságiTanácsát,hogymódosítsaameglévőnukleárisdoktrínát,hogyMoszkvaképeslegyenatomfegyverekkelválaszolni egydróntámadás esetén.

Zelenszkij látogatása nem csak agyőzelmi tervteljeskudarcamiattváltaközvéleménynevetségtárgyává.Az ukrán elnökhónapokkalaz amerikai választások előttlőszergyárakatismeglátogatott kulcsfontosságú csatatérállamokban.Eztaz amerikaiRepublikánusPártaz amerikaielnökválasztásbavalóbeavatkozásnaktekintette.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
© A bulváros hírek | Designed by Thailand Hotels, in collaboration with Tech Updates, Webdesign Erstellen and Premium Wordpress Themes